Constănțenii pot vota cu actele de identitate expirate în perioada 1 martie – 6 decembrie

Acte de identitate. FOTO CTNews.ro

Direcția Locală de Evidență Persoane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță că persoanele care nu ajung să-și preschimbe actele de identitate în această perioadă și ale căror documente au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

Premergător scrutinului care va avea loc în data de 6 decembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 5 și 6 decembrie:

  • sâmbătă, 5 decembrie, se vor primi și elibera documente în intervalul orar 08:00 – 16:00.
  • duminică, 6 decembrie, ghișeele vor funcționa în intervalul orar 07:00 – 21:00, după cum urmează:
  • între 07:00 și 18:00 se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință;
  • între 18:00 și 20:00 se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință;
  • între 20:00 și 21:00 programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate.

Menționăm că acte de identitate vor fi eliberate pe tot parcursul zilei.

În cele 2 zile accesul se face fără programare online/telefonică, în baza bonurilor de ordine și vor fi soluționate cu prioritate cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art. 19, alin. 1, lit.f, g și j din OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*