Constănțenii care ocupă domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare riscă amenzi de până la 1.000 de lei

Constănțenii care ocupă domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare riscă amenzi de până la 1.000 de lei. FOTO Primăria Constanța

Autoritățile locale din Constanța atrag atenția că semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte prevederile HCL nr.123/2021.

„Reamintim cetățenilor că în luna aprilie 2021 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. Modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare s-a schimbat. Cetățenii sunt rugați să respecte prevederile din regulament, pentru a evita sancțiunile”, au transmis reprezentanți ai Primăriei Constanța.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte caracteristicile prevăzute în Anexa 2 din HCL nr.123/2021, respectiv plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de doi milimetri, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de trei centimetri, iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Noul model de plăcuță pentru semnalizarea locurilor de parcare. FOTO Primăria Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, împreună cu reprezentanții Confort Urban desfășoară în această perioadă o campanie de dezafectare a dispozitivelor neconforme ce pun in pericol circulația rutieră și pietonală și de informare a proprietarilor asupra riscurilor la care se expun dacă utilizează aceste mijloace de semnalizare.

„Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei, pentru persoane fizice, și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice”, au mai transmis sursele citate.

Acestea fac apel la constănțeni ca în cazul în care sunt martorii unor astfel de fapte să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Adica placuta mea veche, eliberata de firma AGREATA de primarie, este ilegala. Acum trebuie sa o arunc pe cea veche pe care mi-a vandut-o PRIMARIA, prin proprii acoliti, si sa cumpar alta, eliberata tot de primarie, prin proprii acoliti. La anul le schimba iar ? Or sa fie si astea ilegale ? Nu stiu astia mai frate de unde sa mai suga niste bani, sunt disperati … Si tot de la prostime sug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*