Constănțeni cu teste PCR false, prinși când încercau să intre în țară prin Punctul de Frontieră de la Vama Veche

PTF Vama Veche. FOTO Poliția de Frontieră

Doi constănțeni s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce, la revenirea în țară din Bulgaria prin Punctul de Frontieră de la Vama Veche, au fost prinși cu două teste negative PCR, ce fuseseră  falsificate pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din PTF Vama Veche au efectuat marți, 23 martie, pe sensul de intrare în țară, controlul specific unui autoturism înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 54 de ani, cu domiciliul în județul Constanța.

„Cu ocazia controlului efectuat, aceștia au prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanța, prezenți în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că testele prezentate nu au fost eliberate de clinica menționată în documente, acestea fiind false”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*