Constănțean reținut pentru trafic de droguri de risc. Drogurile și substanțele psihoactive erau aduse din Olanda

Constănțean reținut pentru trafic de droguri de risc

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, acesta a introdus în țară, din Olanda, droguri de risc, precum și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-a comercializat către consumatori de pe raza județului Constanța.

La data de 27 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  (BCCO) Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare, pentru documentarea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Urmare a activităților de cercetare într-un dosar de trafic de droguri, în care este cercetat un bărbat, de 40 de, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și comuna Corbu. Astfel, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 840 de grame de cannabis, 1.350 de grame de substanță cu efect psihoactiv, 7.600 de lei, precum și un instrumentar de preparare a substanțelor cu efect psihoactiv.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*