Constănțean reținut de polițiști după ce și-a abandonat copilul de un an și jumătate în parcarea unui magazin de bricolaj

Suspect încătușat de către polițiști. FOTO Poliția Română

Un bărbat din Constanța a fost reținut de poliţişti, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce și-a abandonat copilul în vârstă de un an și jumătate în parcarea unui magazin de bricolaj. Bărbatul ar fi luat această decizie pentru că ar fi fost supărat pe mama copilului.

Potrivit polițiștilor constănțeni, miercuri noapte, în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de către agentul de pază al unei societăți comerciale cu privire la faptul că ar fi găsit un copil cu vârsta de aproximativ doi ani, care se afla într-un cărucior, în parcarea magazinului de bricolaj.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat-o, pe raza municipiului Constanța, pe mama minorului în cauză, o femeie de 23 de ani.

„Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că la data de 14 iulie, în jurul orei 21.45, tatăl biologic al minorului, un bărbat de 34 de ani, s-a deplasat cu acesta pe aleea de acces a societății comerciale unde, în urma unor discuții în contradictoriu purtate prin telefon cu mama copilului, a luat decizia de a-l abandona în zona indicată”, au precizat sursele citate.

Minorul, în vârstă de un an și șase luni, a fost examinat medico-legal stabilindu-se că necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în vederea dispunerii măsurilor de protecție socială.

Poliţiştii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe și rele tratamente aplicate minorului, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*