Constanța va avea un spital de cardiologie și oncologie, construit cu fonduri PNRR

Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou. FOTO: Primăria Constanța

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 11 ianuarie, cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre acestea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, a anunțat Primăria Constanța.

Potrivit reprezentanților instituției, Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro, din care finanțarea nerambursabilă, prin intermediul PNRR, este de 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

Noul spital va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 de metri pătrați.

„Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanta, asistată de personal medical de specialitate, pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spațiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical, au transmis sursele citate.

Investiția presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălțime D+P+3E, cu o suprafață construită de 2.991 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 12.202 metri pătrați.

Noul spital va avea câte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi – 40 de paturi, şi spitalizare continuă, inclusiv ATI – 64 de paturi. „Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*