Constanța se află miercuri, 2 august, sub o nouă avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică

Cod galben de vreme rea la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

În urma avertizării emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, municipiul Constanța și zona înconjurătoare se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii prognozează fenomene periculoase, miercuri, 2 august, în intervalul orar 12.00 – 20.00.

Dobrogea va fi afectată de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului cu rafale de 55 – 75 km/h, vijelii, descărcări electrice, averse și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate, de 20 – 25 l/mp și izolat chiar peste 30 l/mp.

Temperatura maximă în Constanța va atinge în jurul valorii de 29 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 22 – 23 de grade Celsius.

Meteorologii recomandă ca cetățenii să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție pentru a evita riscurile asociate acestor fenomene extreme. În caz de urgență sau pentru semnalarea oricăror probleme, constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot apela numerele de telefon de urgență:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055;
  •     Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922;
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737.552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*