Constanța petrece toamna aceasta, prin dans și cântec tradițional

Lupii lui Calancea. FOTO Facebook Lupii lui Calancea

Începutul de toamnă se anunță incendiar, la malul mării! În perioada 2 – 4 septembrie, parcarea din dreptul Plajei Modern se transformă într-un imens ring de dans, iar tonul distracției va fi dat pe ritmurile muzicii tradiționale românești.

Astfel, constănțenii, dar și turiștii aflați în vacanță pe litoral vor petrece trei zile și trei nopți, în compania a zeci de artiști și dansatori care vor urca pe scenă, începând cu ora 17.00. Seria concertelor tradiționale în aer liber este deschisă vineri, 2 septembrie, de Lupii lui Calancea, Taraful de la Vărbilău, Taraful Ionel Tudorache, Bogdan Simion & Lăutarii de Mătase.

Sâmbătă, 3 septembrie, îndrăgita Loredana, Taraful Rutenilor, Marius Mihalache & Band și Raluca & Proiectul Balcanik vor încinge scena și ringul de dans, iar marea distracție se încheie duminică, 4 septembrie, cu Andra, Damian Drăghici și Ionuț Galani.

Și asta nu e tot! Pentru că atunci când zici Dobrogea, zici automat multiculturalitate, tradiție și istorie, comunităţile etnice ne vor prezenta dansuri și obiceiuri specifice. Vor completa atmosfera de sărbătoare Ansamblurile Elpis, Iholu, Brâulețul, Plai de Dor, Izvorașul Dobrogean, Luminițe Dobrogene, Armânamea, Flori Dobrogene, Galuboe More, Nairi, Can Renkler, Fidanlar, Mirela Pană și Cabaret Unique. Invitați speciali vor fi Mircea Dinescu și Hari Gromoșteanu, iar prezentatorul evenimentului este Ionuț Dulgheriu.

Evenimentul “Constanța petrece” este organizat de Primăria Municipiului Constanța, iar accesul publicului este liber.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*