Constanța este gazda Olimpiadei Naționale de Limba Engleză în perioada 2 – 6 aprilie

Faza națională a Olimpiadei de limba engleză se ține la Constanța

În perioada 2-6 aprilie 2018, pentru prima dată, Constanța va fi gazda celui mai important eveniment al anului pentru iubitorii limbii lui Shakespeare – Olimpiada națională de limba engleză.

Competiția va reuni peste 300 de elevi din toată țara alături de 44 de profesori însoțitori şi 37 de membri ai Comisiei centrale. Programul olimpiadei debutează în data de 2 aprilie cu festivitatea de deschidere, la ora 18.00, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Concursul propriu-zis se derulează în două zile:

– 3 aprilie 2018, la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, vor avea loc probele scrise: Use of English, 10.00 – 11.30 și proba integrată (Integrated Skills) – în intervalul orar, 12.30-14.00 – elementul de noutate a ediției de anul acesta. În conformitate cu Regulamentul Olimpiadei de limba engleză, proba integrată presupune înțelegerea unui text audio şi elaborarea unui eseu pe baza suportului audio-video.
– 4 aprilie 2018, proba orală va avea loc la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”.

Olimpiada de limba engleză se va încheia joi, 5 aprilie, cu festivitatea de premiere, programată pentru intervalul orar 19.30-20.30.

Pentru elevi, au fost pregătite activități recreative și de socializare, astfel: vizita în Centrul Vechi – Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie, Acvariu/Planetariu, Delfinariu. Elevii participanți la Olimpiada națională vor fi însoțiți de elevi voluntari constănțeni – care vor fi gazdele olimpicilor naționali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*