Constanța devine un oraș sigur: zeci de camere de supraveghere video au fost amplasate în municipiu

58 de camere video vor fi amplasate în 29 de puncte din oraș. FOTO Primăria Constanța
58 de camere video vor fi amplasate în 29 de puncte din oraș. FOTO Primăria Constanța

Sisteme video de înaltă performanță supraveghează în prezent toate stațiile de biciclete din Constanța și Mamaia, intersecții și puncte importante din oraș dar și stații de autobuz, iar imaginile sunt stocate în dispeceratul Poliției Locale Constanța.

Potrivit Primăriei Constanța, sistemelor de supraveghere video instalate deja în Parcul Arheologic, li se alătură din această săptămână alte 58 de dispozitive, amplasate în 29 de puncte din oraș. Stații pentru biciclete, stații pentru autobuze și alte puncte cheie din Constanța sunt supravegheate video 24 de ore din 24, pentru creșterea nivelului de siguranță și combaterea faptelor antisociale.

„Scopul acestor camere este de a proteja populația împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniște și confort psihic în rândul celor care știu că sunt protejați într-un fel. Ne dorim să nu mai pățim ce am pățit în ultima perioadă. Construim împreună cu greu și, într-o noapte, vin unii certați cu legea și distrug tot”, spune primarul Decebal Făgădău.

Tot pentru creșterea siguranței, au fost alocate sume considerabile pentru dotarea cu sisteme de supraveghere video și antiefracție în aproximativ 50 de unități de învățământ din oraș.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*