FOTO VIDEO Constanța, blocată de greva spontană a șoferilor de la CT Bus

Șoferii nemulțumiți au scandat în fața clădirii administrative a CT Bus. FOTO Ctnews.ro

Constănțenii care au ieșit vineri dimineață în stațiile de autobuz pentru a merge la serviciu, sau după caz, acasă, au avut parte de o surpriză neplăcută. Niciun autobuz din rețeaua publică de transport în comun nu a ieșit pe traseu.

Este vorba de o grevă spontană a șoferilor de la CT Bus, fost RATC, care au declanșat o grevă spontană și au refuzat să iasă pe traseu. Asta după ce cu o zi înainte, pe 19 decembrie, au pichetat sediul, nemulțumiți de prima de Crăciun primită. În urma unui răspuns nefavorabil din partea conducerii, șoferii au trecut la alte măsuri.


Vă mai recomandăm: CT BUS nu are bani pentru prima de Crăciun a șoferilor, dar “aruncă” 279.000 lei pentru publicitate pe bloguri, radio și ziare


CT Bus SA informează publicul călător că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanța.
Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto însă aceștia refuză în continuare să se întoarcă la lucru.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp”, a transmis Bogdan Niță, directorul CT Bus SA.

UPDATE ora 10.30

CT Bus anunță publicul călător, care a achitat astăzi călătoria prin SMS, sau sistemul MobilPay Wallet, că li se vor returna sumele plătite.

UPDATE ora 11.25

Primarul Constanței a făcut o serie de declarații cu privire la acțiunea șoferilor din cadrul CT Bus S.A.

Sunt foarte scârbit de această situație pe care o face o mână de oameni cu scop politic. În doi ani, li s-au dublat salariile. Cu ce sunt vinovați cetățenii că n-au cu ce ajunge la serviciu? Când ei au investit în autobuzele lor! Voi depune plângere penală și voi cere răspunderea în solidar a celor vinovați, voi cere despăgubiri în civil a celor care au creat acest prejudiciu. Nu a vorbit nimeni cu primarul și Consiliul Local. Am vorbit cu președintele de sindicat cu 10 minute înainte de conferință”,a spus Decebal Făgădău.

În afară de salarii, șoferii mai sunt nemulțumiți de noile autobuze, despre care spun că se simt ca într-o cușcă, dacă autobuzele pățesc ceva, ei trebuie să plătească.

Nu știam că un șofer a devenit specialist, în ceea ce privește autobuzele pe care noi le-am plătit. Mi se pare firesc ca, dacă un accident se produce, conducătorul auto să răspunde. Nu așa facem cu toții?”, a precizat edilul.

 

Nu vi se pare că prea miroase a sabotaj? Aștept să se depună la Tribunal și să se judece de urgență acțiunea din care să se constate că greva e nelegală. Acțiunea în civil de cuantificarea prejudiciului astăzi o voi face, până deseară va fi dezamorsată situația. Pentru litigiile acestea avem un avocat specializat. Activează clauza de forță majoră. Nu negociez. După ce au făcut șantaj la adresa constănțenilor, la adresa mea. La 11 mă voi întâlni cu sindicatul, dar până azi nu am primit o listă de solicitări. Voi merge până la propunerea companiei de desființare a acestei companii! Nu vrem o companie care să șantajeze Constanța în prag de sărbători. Despre conducere, am o părere foarte bună”, a mai spus Făgădău.

 

Dacă nu ajungem să umplem organigrama pentru tură, vom apela la firme specializate, fără probleme. Credeți că nu sunt oameni care vor să muncească. O parte din cei 128 de angajați s-au lăsat instigați de o mână de nemernici, dar vor plăti cu toții. De azi dimineață de la ora 5 sunt în discuții cu avocații”, a completat edilul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Cam toata lumea primeste 150 200 ron prima si astia vor prima inca un salariu.ce ar fi sa faca si calatorii greva si sa nu mai bage bilete?

 2. Domnule Traian daca nu stiti despre ce este vorba nu mai fiti in masura sa comentati!! Acestor oameni li sau taiat din bani !! Si asa ca li se dadea prea mult !!

 3. “CT Bus anunță publicul călător, care a achitat astăzi călătoria prin SMS, sau sistemul MobilPay Wallet, că li se vor returna sumele plătite.”
  Dar despre cei cu abonamente ?

 4. De-aia îți bate lingura-n stomac, pentru că te raportezi la minim.
  Secătură oligofrenă,chiar m-aș bucura să faci “grevă” și să nu mai circuli cu autobuzul.Oricum, faci parte din cei care circulă fără bilet sau cu pomană de la Primărie.

 5. Ce fac eu care am abonamentul acela roz valabil 7 zile cumpărat și valabil din data de 16 dec ?
  Am luat taxiul mie cine-mi da banii de taxi ?
  Si eu tot 200 am luat primă de la firma pt care lucrez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*