Consiliul Local a votat proiectul înaintat de PSD Constanța privind constituirea ca parte civilă a municipiului în procesul legat de concursul cu bărci de mare viteză în care este cercetat primarul Vergil Chițac

Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu FOTO Adrian Boioglu
Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Local a votat astăzi, proiectul înaintat de PSD Constanța privind constituirea ca parte civilă a municipiului în procesul legat de concursul cu bărci de mare viteză în care este cercetat primarul Vergil Chițac.

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali municipali PSD, a declarat că la inițiativa PSD, astăzi a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța în cadrul căreia a fost votat proiectul de hotărâre înaintat de consilerii social-democrați privind constituirea ca parte civilă a Municipiului Constanța în procesul legat de concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023.

“În urma votului exprimat astăzi, UAT Constanța se constituie ca parte civilă cu suma stabilită de instanță în dosarul penal 94/P/2023, conform adresei 4472/ 4.12.3023 trimise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție.

Astfel, s-a intrat în normalitate și, mai important decât orice, Municipiul Constanța va putea să recupereze prejudiciul, în cazul în care instanța va stabili că acesta există.

Demersul nostru a fost o acțiune firească din punct de vedere administrativ, cu atât mai mult cu cât în acest dosar este inculpat primarul Vergil Chițac, acest lucru neînsemnând că ne pronunțăm, într-un fel sau altul, în privința stabilirii vinovățiilor.

PSD a cerut respectarea legii încă din vara anului 2023, atunci când a fost aprobată organizarea evenimentului de pe lacul Siutghiol. Nimeni nu este deasupra legii, oricum s-ar numi și orice funcție ar deține!” – a declarat Costin Răsăuțeanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Felicitări domnului Costin Răsăuțeanu!Foarte implicat și foarte activ în toate proiectele pentru comunitatea orașului Constanța!Bravo!🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*