Consilierul local Tudorel Chesoi are soluția pentru problemele cartierului Henri Coandă. “Adevărații nevoiași trebuie să primească locuințe cu prioritate”

Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Fostul Consilier municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Cartierul Henri Coandă a generat de-a lungul timpului mai multe dispute. Specialiștii în imobiliare spun că amplasarea unui număr mare de persoane certate cu legea în mijlocul orașului a dus la scăderea prețurilor apartamentelor și la creșterea infracționalității.

Acum, când Primăria a acceptat construcția de noi locuințe, se pune problema acordării diferite a noilor spații. Consilierul Tudorel Chesoi este unul dintre cei care fac parte din comisia de repartizare a locuințelor pentru cartierul Henri Coandă. El mărturisește că la ședințele comisiei discută cu tot felul de oameni, dar nu toți merită să beneficieze de o astfel de locuință.

“Vrem să facem o propunere de modificare a hotărârii care se referă la criteriile de repartizare. Am propus ca acei copii care vin de la școlile speciale să ia un punctaj mărit de la 18 la 25. Să actualizăm data până la care primim dosare pentru cetățenii care s-au stabilit în Constanța. În plus, adevărații nevoiași trebuie să primească locuințe cu prioritate.

Până acum 3 ani puteau să vină și din alte județe. Am modificat hotărârea și am stabilit că pot să depună cerere numai cei care au mutația în Constanța. Data limită era stabilită acum 3 ani așa că o vom actualiza în așa fel încât să aibă dreptul să facă cerere pentru obținerea unei locuințe”, a explicat Tudorel Chesoi pentru Constanța NEWS.

În momentul de față sunt depuse 4600 de cereri de locuințe pentru 8500 persoane. Primele 288 apartamente vor fi gata în luna iunie 2016.

Consilierul local Tudorel Chesoi crede că este necesar să fie mărit punctajul pentru familiile căsătorite. Totodată, este necesară o mai strictă evaluare a celor care au copii mulți. Cea mai numeroasă familie este una formată din 11 persoane. Mama, tata și cei 9 copii ar putea să primească acolo două apartamente de câte 3 camere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. cred ca nu era cazul sa se faca acel cartier in oras, ci la periferie, apoi, nu cred ca tiganii sunt caz social si apoi, cei care au primit acele locuinte si sunt subvntionati masiv la facturi, ar trebui sa presteze munca in folosul comunitatii sa intoarca intr-un fel ceea ce a primit de la cetatenii orasului. Acum, intr-adevar, marea masa de locatari sunt tigani care huzuresc pe banul public al contribuabilului si e normal ca acesta sa se considere furat si frustrat de asemenea destinatie a banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*