Consilierii locali din Medgidia sunt chemați să aleagă un nou viceprimar. Valentin Vrabie: “Medgidia merită să aibă un viceprimar dedicat orașului, nu intereselor de grup și de partid pe care le reprezintă Luminița Vlădescu”

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Medgidia caută să-și rezolve criza din administrația locală datorită demiterii viceprimarului Luminița Vlădescu și apoi revenirii ei pe funcție din cauza situației de urgență prin care trece toată lumea. Numărul doi din administrația orașului – viceprimarul Vlădescu – a fost în repetate rânduri în centrul unor scandaluri de presă și a unor acțiuni controversate, care au dus în cele din urmă la o acțiune în instanță inițiată de prefectul județului Constanța. În urmă unei decizii judecătorești, prefectul l-a suspendat pe viceprimarul Medgidiei, însă ulterior a revenit asupra deciziei întrucât într-o situație de execeptie cum este cea determinată de pandemia de coronavirus, legea spune că toate funcțiile din administrație trebuie să fie asigurate.

Recent, Luminița Vlădescu l-a acuzat pe primarul Valentin Vrabie că a agresat-o fizic chiar în sediul Primăriei, însă primarul se apară și neagă acuzațiile. El spune că oricine poate vedea ce se întâmplă în biroul sau, pentru că ușa îi stă întotdeauna deschisă.

“Niciodată în 12 ani de când sunt primar, nu am lucrat cu ușa biroului primarului închisă. Deci întotdeauna am avut ușa deschisă și întotdeauna în biroul meu au fost mai multe persoane. În toți acești 12 ani activitatea mea a fost transparentă și publică, iar în biroul meu, la masa de lucru unde stau de obicei, și nu pe scaunul de primar, sunt întotdeauna două, trei, patru sau cinci persoane: unii vin, alții pleacă, de la diferite birouri. Toate aceste lucruri sunt publice” spune Valentin Vrabie.

În urma acestui incident, primarul Vrabie a considerat că declarațiile viceprimarului au afectat grav imaginea orașului Medgidia și a instituțiilor publice locale. Edilul este hotărât să o schimbe pe Luminița Vlădescu, însă pentru asta are nevoie de o decizie a Consiliului Local. Miercuri 29 aprilie, consilierii sunt chemați într-o ședință extraordinară ca să propună și apoi să aleagă prin vot, un nou viceprimar.

“Medgidia merită să aibă un viceprimar dedicat orașului, care să reprezinte interesele Medgidiei nu interesele de grup și de partid pe care le reprezintă doamna Vlădescu care de fiecare dată a votat împotriva orașului și pentru interesele sale de grup. De exemplu, proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat, prin care vroia să dea cu titlu gratuit către RAJA un bun al Medgidiei

Instituția Prefectului a atacat acel proiect de hotărâre și a dovedit că este ilegal. Deci a comis o mare infracțiune atunci, doamna Vlădescu, reprezentând sau inițiind un proiect de hotărâre pentru grupul de interese pe care-l reprezintă în Consiliul Local. Ne trebuie un viceprimar care să iubeascca Medgidia și care să-i respecte pe medgidieni!” a declarat Valentin Vrabie.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre pentru destituirea viceprimarului, se arată că “prin acțiunile sale, Luminița Vlădescu demonstrează o acțiune de răzvrătire […] având o atitudine de defăimare continuă la adresa primarului și a aparatului de specialitate al acestuia”.

Mai mult, viceprimarul Luminița Vlădescu este acuzat că “nu a asigurat sprijin pentru proiectele promovate de executiv, a creat disensiuni prin denaturarea adevărului cu presiune pe angajații instituției, față de care își impune convingerile și punctul de vedere, fără asumarea răspunderii prin semnătură, în condițiile în care nu este direct implicată ca și atribuție delegată de primar”.

Spre finalul documentului se arată că viceprimarul Vlădescu “niciodată nu a venit cu soluții viabile în rezolvarea problemelor curente ale colectivității locale și nici nu și-a asumat rezolvarea acestora. Coordonarea defectuoasă a activității S.C. Apollo Ecoterm Medgidia din trecut […] se răsfrânge în momentul de față asupra primarului și a aparatului de specialitate”

Luminița Vlădescu și-a pierdut calitatea de consilier local și mandatul de viceprimar al municipiului Medgidia, pe 7 martie 2020, însă zile acestea a fost repusă de instanță în funcția de viceprimar și de consilier local.

„Instanța de judecată a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu sunt esențiale în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României”, a precizat prefectul George Niculescu.

Luminița Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Luminița Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*