Conferința TEDx vine în sudul litoralului românesc. TEDxMangalia are loc, pe 18 mai, în localitatea constănțeană 23 August

Conferința TEDx vine în sudul litoralului românesc

„Idei care merită să fie împărtășite” – Acesta este sloganul TED – conferința care a devenit cunoscută în toată lumea datorită speakerilor de valoare care au urcat pe scenă. TEDx duce mai departe spiritul acestei conferințe în comunitățile locale, iar în mai 2018, pentru prima dată, avem parte și de TEDxMangalia.

Evenimentul, care are loc în localitatea constănțeană 23 August pe 18 mai, și-a propus să aducă în același loc oameni de știință, ingineri, dar și și personalități care îi schimbă pe cei din jur prin acțiunile lor.

TEDxMangalia este organizat sub coordonarea profesorului Abibula Aygun și are ca parteneri Școala Gimnazială George Coșbuc din 23 August, dar și Primăria din localitate.

„Organizăm TEDx la 23 August tocmai pentru a demonstra că valorile adevărate pot să fie și într-o comună. Nu este necesar să fim într-o capitală sau să avem un mare centru universitar. TEDx are loc și în Rwanda, dar e prezent și la Sidney sau New York. Ne bucurăm că am primit licența TEDx și vom demonstra că și aici ideile merită să fie împărtășite“, a declarat Abibula Aygun, organizatorul acestui eveniment.

“Într-o lume a oportunităților, Oamenii fac Schimbările” este motto-ul conferinței din sudul litoralului.

Conferința din sudul litoralului va aduce pe scena Căminului Cultural din 23 August 8 speakeri cu teme interesante:

  • Magdalena Iacob, director al Școlii George Coșbuc din 23 August – “Schimbare, adaptabilitate, tehnologizare… dar să nu uităm de umanitate”.
  • Adelina-Alexia Tocitu, jurnalist – “Scena cu public infinit”.
  • Vasile Buruiană, inginer doctor în Automatică – “Inginerie extremă – cum salvează Vieți și Cariere componentele recuperate din aparate vechi“.
  • Lavinia Chitu – “Călătorie într-o lume a tăcerii“.
  • Daniel Berteșteanu, profesor de Astronomie – “O fotografie de 10,7 miliarde de ani”.
  • Gabriela Maalouf – “Lecții din Știința Fericirii”.
  • Alexandru Dicu – “AcademiX GNU/Linux – software gratuit pentru Educație“.
  • Abibula Aygun – “Tehnologia în Alb și Negru – interacțiunea umană cu tehnologia“tedxmangalia

TEDx Mangalia își deschide porțile sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 14.00, la Căminul Cultural al comunei 23 August.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*