Conferința Raționalilor, pentru prima dată la Constanța: ”Scepticism și gândire critică în epoca Fake News”

Conferința Raționalilor vine la Constanța. FOTO fotostudio42.ro
Conferința Raționalilor vine la Constanța. FOTO fotostudio42.ro

Constanța va găzdui a VII-a ediție a Conferinței Raționalilor, care va avea loc în perioada 1-2 septembrie 2018 la Hotel Ibis. Tema ediției va fi ”Scepticism și gândire critică în epoca Fake News”, iar subiectul va fi reflectat în prezentările speakerilor – cercetători și profesioniști din diverse domenii.

Conferinţa Raţionalilor este un eveniment anual care promovează gândirea știinţifică, valorile umaniste, secularismul și educaţia știinţifică.

Ediţia 2018 a Conferinţei Raţionalilor se va desfășura la Hotel Ibis din Constanţa, în perioada 1-2 septembrie. Printre speakerii invitați se numără:

  • Ovidiu Covaciu (autorul insulaindoielii.ro și fondatorul Coaliției România Sănătoasă)
  • Cristina Lupu (director de programe la Centrul pentru Jurnalism Independent)
  • Conf. Univ. Dr. Any Docu-Axelerad (medic neurolog în cadrul Spitalului Județean Constanța)
  • Ion Aion (scriitor, autorul lucrării „Spovedania unui preot ateu”).

Fiecare speaker va aborda tema conferinței prin prisma experienței profesionale, oferind participanților diverse perspective asupra unui subiect actual.

Conferinţa Raţionalilor – Ediţia 2018 este organizată de ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România și AUR – Asociaţia Umanistă Română, cu sprijinul Human-Etisk Forbund din Norvegia. Gândită inițial ca un eveniment de socializare destinat umaniștilor din România, Conferința Raționalilor s-a dezvoltat în utimii ani, o dată cu deschiderea sa către publicul larg. Speakeri renumiți din domenii diverse s-au reunit la edițiile anterioare, desfășurate în Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Sibiu și București. Ediția din acest an este prima organizată în municipiul Constanța.

Conferința este deschisă publicului larg, pasionat de cunoaștere și interesat de dezbateri pe subiecte actuale. Până pe 10 iunie 2018, costul unui bilet este 120 lei. După data de 10 iunie 2018, costul unui bilet este 200 lei. În prețul biletului sunt incluse mesele de prânz și pauzele de cafea pentru cele două zile de conferință. Pentru înscrieri, accesați acest link.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*