#CONCURS Câștigă patru invitații duble la piesa de teatru “Doi tineri din Verona”, la Teatrul de Stat Constanța

Secvență din spectacolul "Doi tineri din Verona". FOTO Teatrul de Stat Constanța.

O piesă de teatru mai puțin cunoscută a lui Shakespeare poate fi urmărită la sfârșitul acestei săptămâni la Teatrul de Stat Constanța. “Doi tineri din Verona” este programată sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19 și duminică, 13 iunie, de la ora 19.

Redacția CTnews are plăcerea să te invite la acest spectacol. Două invitații duble sunt oferite pentru spectacolul din 12 iunie și alte două pentru cel din 13 iunie.

Tot ce ai de făcut este:

  1. Dai LIKE Paginii de Facebook “CTnews” – facebook.com/CTnewsRo
  2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la acest spectacol
  3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți pe data de 10 iunie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

Invitațiile sunt oferite de Universitatea Maritimă Constanța și Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu CTnews.

„Doi tineri din Verona” este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine,  în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Distribuție:

Valentin: Andrei Bibire

Proteus: Florin Aioane

ANTONIO, tatăl lui Proteus/ DUCELE, tatăl Silviei: Liviu Manolache

TURIO, un rival neghiob al lui Valentin: Andrei Cantaragiu

SPEED, servitorul lui Valentin: Cătălina Mihai

LANCE, servitorul lui Proteus: Lucian Iftime

PANTINO, servitorul lui Antonio/ HANGIU: Maria Lupu

IULIA, iubita lui Proteus: Ecaterina Lupu

SILVIA, iubita lui Valentin: Cristiana Luca

LUCETTA, servitoarea Iuliei: Florina Stănculeţ

EGLAMOUR: Grațian Prisăcariu

PROSCRIS: Theodor Șoptelea

PROSCRIS: Ștefan Mihai

PROSCRIS: Vlad Lință

DEMONUL: Alina Manţu

PĂPUȘAR 1: Arina Cojocaru

PĂPUȘAR 2: Tiberiu Roșu

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*