Comuna Vulturu a intrat în Scenariul Roșu după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a trecut de trei la mia de locuitori

Noi măsuri de siguranță propuse de CNSU pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Comuna constănțeană Vulturu a intrat de vineri, 19 februarie, în Scenariul Roșu după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus în localitate a trecut de trei la mia de locuitori. De asemenea, Murfatlar, Crucea și Lumina se află, tot de vineri, în Scenariul Galben, cu incidența între 1,5/1.000 și 3/1.000 locuitori.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, măsurile au fost adoptate în ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgență Constanța și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate.

„Observăm că sunt, în continuare, localități în care rata de incidență crește, semn că pericolul pandemic nu ne-a părăsit. Suntem nevoiți să impunem, acolo unde este cazul, măsuri mai ferme, pentru a nu anula toate eforturile care se fac, atât prin campania de vaccinare, cât și prin respectarea regulilor de prevenție și protecție. În ultima perioadă ne-am aflat pe un platou, fapt certificat de cifrele pe care le înregistrăm la nivelul județului, zi de zi. Îi îndemn pe toți constănțenii să dea dovadă în continuare de răbdare și responsabilitate, așa cum au făcut-o în ultimele luni”, a precizat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Totodată, CJSU a decis și modificarea a 27 scenarii de funcționare pentru unități de învățământ din județul Constanța, având în vedere scăderea ori creșterea ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile.

Mai jos regăsiți anexa cu cele 27 de unități de învățământ în care au fost modificate scenariile de funcționare:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*