Comuna Mihai Viteazu va avea în curând o substație de Ambulanță

Primăria Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Comuna Mihai Viteazu va avea în curând o substație de ambulanță, principalul obiectiv al realizării acesteia fiind reducerea timpilor de intervenție în cazul unor evenimente nefericite în localitate sau în apropiere.

Potrivit primarului Gheorghe Grameni, substația va fi amenajată în incinta fostului Centru de Informare Turistică și va urma să deservească toate localitățile limitrofe, mai ales că cea mai apropiată instituție similară este la peste 30 km distanță.

„Cea mai apropiată stație este la Cogealac, la peste 30 de kilometri, iar față de stația centrală ne despart peste 60 de kilometrii. Noi suntem cea mai îndepărtată comună din județul nostru de o substație de ambulanță, iar oamenii… știți cum sunt. Întreabă: <<De ce nu a ajuns Ambulanța în 10 sau 20 de minute?>>. Păi nu a ajuns pentru că distanța este mare, iar pe traseu se pot întâmpla multe incidente neprevăzute, ambuteiaje etc. Așa, vom avea stația aici și vom asigura asistența medicală de urgență pentru toate localitățile din zonă”, a explicat edilul.

Proiectul prevede reamenajarea fostului Centru de Informare Turistică, care va fi transformat complet, urmând să fie ridicate și garaje pentru autospecialele de intervenție, fondurile provenind de la Consiliul Județean Constanța

„Noi urmează să asigurăm numai utilitățile, apa, energie electrică și restul. Pentru noi, pentru Primărie, nu înseamnă mare lucru, dar pentru comunitate înseamnă enorm. Și nu numai pentru Mihai Viteazu, ci pentru toată zona. Chiar din două județe, pentru că suntem chiar la granița cu județul Tulcea, iar pe aici se întâmplă și multe accidente. Noi o să facem ca totul să fie amenajat, vor fi camere pentru cadrele medicale, pentru toată aparatura, ustensilele și medicamentele de care este nevoi, inclusiv garaje pentru cele trei autospeciale care ar urma să deservească stația”, a mai spus Gheorghe Grameni.

Primăria a lansat deja licitația pentru executarea lucrărilor de amenajare a substației de ambulanță, iar contractul de prestări servicii a fost atribuit. Valoarea acestuia este 1.083.391 de lei, cu TVA inclus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*