Comuna Cumpăna, Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

Căminul Cultural Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cumpăna a depus, în numele Căminului Cultural Cumpăna, dosarul de aplicant pentru acordarea calității de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în domeniul culturii – educație interculturală și de promovare a diversității și patrimoniului cultural, precum și în domeniul educației – educație echitabilă și de calitate pentru tineri și adulți, în context de învățare formale și non-formale.

Potrivit primarului Mariana Gâju, Cumpăna este comuna din județul Constanța care, alături de alte 10 comune din 10 județe ale țării, a obținut statutul de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, statut acordat prin decizia S.G. al CNR UNESCO nr. 24 din 29.07.2022.

„Tradițiile și obiceiurile dobrogene ale comunei Cumpăna vor fi cunoscute de către cele 192 de țări care, împreună cu România, sunt membre ale UNESCO, deoarece acestea sunt comori inestimabile izvorâte din experiență de viață și înțelepciune, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor și care joacă un rol deosebit de important în crearea identității naționale și a sentimentului de apartenență la un grup bine definit”, a precizat Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*