Comisarii Gărzii de Mediu au găsit deșeuri reciclabile pe un teren din Siminoc

FOTO Garda de Mediu Constanța

Comisarii Gărzii de Mediu au găsit deșeuri reciclabile pe un teren din Siminoc și au dat o amendă de 50.000 de lei.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au efectuat verificări împreună cu Poliția Locală Murfatlar pe un amplasament situat în localitatea Siminoc. S-a constatat că pe un teren de circa 6000 de metri pătrați sunt depozitate deșeuri reciclabile de diferite tipuri: materiale plastice, textile, cauciuc, sticlă, deșeuri metalice. Acestea aparțin societății care a desfășurat activitate de colectare deșeuri la punctul de lucru din Siminoc. În prezent, societatea este în faliment, fiind reprezentată de un lichidator judiciar.

A fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru încălcarea OUG 195/2005, societatea având obligația legală de a notifica autoritatea competentă pentru protecția mediului la încetarea activității. De asemenea, au fost stabilite măsuri privind salubrizarea amplasamentului și reciclarea/valorificarea/eliminarea, după caz, a deșeurilor.

Conform prevederilor legale “îndeplinirea obligațiilor de mediu este prioritară în cazul procedurilor de dizolvare urmată de lichidare, lichidare, faliment, încetarea activității.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*