Coduri Roșu și Portocaliu de caniculă, valabile astăzi în județul Constanța

Coduri Roșu și Portocaliu de caniculă, valabile astăzi în județul Constanța

Sub avertizări de temperaturi fără precedent și rafale puternice de vânt, județul Constanța se confruntă cu o situație meteorologică periculoasă.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, miercuri, 26 iulie, județul Constanța este afectat de un Cod Roșu și un Cod Portocaliu de caniculă.

Temperaturile extreme vor atinge valori de la 37 până la 42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi extrem de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, punând la grea încercare sănătatea locuitorilor.

Se recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite expunerea prelungită la soare în timpul intervalului de temperaturi maxime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*