Cod galben de vreme rea la Constanța: descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii

Cod galben de vreme rea la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Meteorologii constănțeni au emis joi, 25 mai, o atenționare Cod galben de vreme rea la Constanța, ce prevede instabilitate atmosferică și fenomene extreme.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, fenomenele de vreme rea vor afecta zona în intervalul orar 12.00 – 23.00. Se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin frecvente descărcări electrice și averse.

Printre fenomenele anticipate se numără căderea de grindină, iar cantitățile de apă vor fi semnificative, atingând între 20 și 25 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp, iar local depășind 30 – 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce pot ajunge în general la viteze de 50 – 70 km/h și chiar vijelii.

Autoritățile locale îndeamnă constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții meteorologice severe. În caz de probleme sau situații de urgență, se pot semnala incidente la următoarele numere de telefon:

  •  Dispecerat Primăria Municipiului Constanța: 0241/550055
  •  Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală: 0241/484205 și 0341/922
  •  Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență: 0737552271

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*