Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a oprit duminică dimineață în urma unei avarii

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în dimineață zilei de 25 martie 2018, ora 9.20.

Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acționarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate.

Specialiștii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore.

Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*