CN APMC Constanța a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiție „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimii șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”

La APMC s-a semnat un nou proiect cu fonduri europene. FOTO CN APMC

Organismul Intermediar de Transport al Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian Șova și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, prin directorul general Nicolae Dan Tivilichi, au semnat, vineri, 31 august, la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimii șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.

Valoarea proiectului, conform cererii de finanțare, este de 227.625.944 lei, din care valoarea finanțată din fonduri europene de 140.259.517 lei, aproximativ 30,5 milioane EUR .

În cadrul proiectului “Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimii șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța” se vor realiza următoarele obiective:

Dragaj investițional pentru eliminarea deficiențelor de adâncime și creșterea siguranței navigației în 17 zone aferente danelor și șenalelor de acces precum și bazinelor de manevră.

Asigurarea stabilității cheurilor din portul de lucru afectate de procesul de adâncire a portului de lucru de la 7 metri la 9 metri.

Livrarea și punerea în funcțiune a sistemului hidrografic (inclusiv a navei de cercetare) pentru urmărirea și calcularea volumelor dragate în port.

Perioada de implementare a proiectului este de 61 luni, până la data de 30.06.2023. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*