CN APM SA: „Serviciul de bunkeraj este efectuat în condiții de siguranță în Portul Constanța”

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță că Serviciul de bunkeraj (activitatea de alimentarea a navelor – n.r.) este efectuat în condiții de siguranță în Portul Constanța. Precizarea este făcută în contextul noilor sancțiuni stabilite de statele UE împotriva Rusiei, privind importurile de petrol.

Potrivit CN APM SA, în Portul Constanța, în acest moment, din cele trei barje licențiate pentru efectuarea serviciului de aprovizionare combustibili la nave, doar două mai efectuează acest serviciu, iar cea de-a treia și-a încetat activitatea acum câteva luni, atunci când a fost instituit embargoul împotriva navelor rusești. Cele două barje pot efectua aprovizionarea navelor cu combustibili în rada portului Constanța (în afara portului).

În prezent, în portul Constanța sunt licențiate nouă companii pentru aprovizionarea cu combustibili și ulei la nave. Firmele licențiate pot alimenta navele la cheu cu ajutorul cisternelor, cu motorină, iar Oil Terminal poate alimenta prin conducte și cu păcură.

„Având în vedere că portul Constanța nu reprezintă un punct nodal de aprovizionare cu combustibili pe rutele navelor, considerăm că nu vor fi blocaje în acest sens, în situația dată. Un punct nodal de aprovizionare a navelor cu combustibili, așa cum sunt porturile Istanbul din Turcia sau Pireu din Grecia, aprovizionează zilnic zeci sau sute de nave, în timp ce în portul Constanța ne referim la 600 de nave pe an. Așadar, în contextul noilor sancțiuni stabilite de statele UE la începutul acestei săptămâni, apreciem că aprovizionarea cu combustibili la nave în Portul Constanța nu poate fi afectată și se va desfășura în continuare în condiții optime”, au precizat reprezentanții companiei.

Aprovizionarea cu combustibili a navelor (serviciul de bunkeraj) în portul Constanța este un serviciu economic realizat exclusiv de operatori privați, iar statul român, prin CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, nu are calitatea de a efectua acest serviciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*