Circulația mai multor trenuri de călători, afectată de incendiile de vegetație din Poarta Albă

Incendiu de vegetație. FOTO CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară pe Magistrala București  –  Constanța este oprită temporar din cauza unui incendiu de vegetației extins pănă aproape de calea ferată, între stațiile Murfatlar și Dorobanțu.

„Reprezentanții ISU au interzis circulația trenurilor pe ambele fire de pe intervalul respectiv  deocamdată făra  scoaterea de sub tensiune a liniei de contact. Această măsură va fi necesară în situația în care se impune accesul autoutilitarelor cu apă.

Precizăm faptul că, un număr de 9 trenuri de călători (6 din direcția Constanța și 3 din direcția București), aflate la această oră în circulație, urmează să tranziteze zona afectată de incendiu, însă, funcție de timpul necesar intervențiilor ISU, acestea vor fi oprite temporar în gările de pe traseu.

Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulație, însă această măsură se poate aplica doar după finalizarea intervențiilor ISU de lichidare a tuturor focarelor, intervenții care au drept scop menținerea siguranței pe calea ferată” – CFR.

La această oră, următoarele 4 trenuri au fost oprite și vor staționa temporar, până la finalizarea intervențiilor ISU, în gările adiacente zonei afectată de incendiu:

IR 11056 (Mangalia – București Nord) oprit în Basarabi

IR 11684 (Constanța  – București Nord) oprit în Basarabi

IR 1881 (București Nord – Constanța) oprit în Dorobanțu

R 8005 (București Obor – Constanța) oprit în Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*