Circulația în municipiul Constanța se desfășoară în condiții de iarnă

Circulația în municipiul Constanța se desfășoară în condiții de iarnă. FOTO Primăria Constanța

Imediat ce a început să ningă, Primăria Constanța a scos utilajele de deszăpezire și încă de la ora 02.00, nouă sărărițele au început să împrăștie material antiderapant pe poduri, străzi și bulevarde, iar 22 de autospecialele cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă.

Frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregătite și ele să intervină atunci când situația o va impune, iar angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale.

Din cauza vântului puternic, până la această oră șapte copaci au fost rupți smulși sau înclinați. Echipele de țapinari intervin deja pentru tăierea și ridicarea acestora.

Conform prognozei meteo, Constanța se află și sub cod galben de vânt și ninsori. Vântul are intensificări, cu rafale, de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcție.

„În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu. Rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire. Dacă deplasarea nu poate fi evitată, facem apel la constănțeni să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă”, au transmis reprezentanții instituției.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*