Cinci cetățeni afgani, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au depistat cinci cetățeni afgani care, împărțiți în două grupuri, au încercat să intre fraudulos în țară din Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Negru Vodă au efectuat marți, 30 martie, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 56 de ani. Autocamionul era încărcat cu mobilă, textile și accesorii bucătărie din Turcia pentru Moldova.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au observat o tăietură în prelata semiremorcii. Continuând verificarea cu aparatura specifică din dotare (sonda CO2 și MicroSearch – aparat care detectează bătăile inimii), au fost descoperiți doi adolescenți, cu vârste de 15, respectiv 16 ani, care au declarat că sunt cetățeni afgani. Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania urcându-se în semiremorcă prin tăierea prelatei acesteia, iar șoferul nu știa că ei se află acolo.

De asemenea, tot marți, 30 martie, polițiștii de frontieră aflați în misiune au identificat, pe raza localității Negru Vodă, alți trei tineri, toți în vârstă de 16 ani, fără documente de identitate, care au declarat că sunt cetățeni afgani.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, pentru continuarea verificărilor. În urma cercetărilor a reieșit faptul că cei trei au trecut ilegal frontiera dinspre Bulgaria spre România, pe jos, cu intenția de a ajunge în Germania.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii afgani. Cele cinci persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*