FOTO VIDEO Ciclism pe faleza din Medgidia. Cupa Mării Negre a scos familiile la o porție bună de sport

Cupa Mării Negre la Ciclism, în Medgidia. FOTO CTnews.ro
Cupa Mării Negre la Ciclism, în Medgidia. FOTO CTnews.ro

A fost record de participare la etapa de ciclism a Cupei Mării Negre de la Medgidia ! Zeci de copii din toate grupele de vârstă s-au prezentat la startul competiției care s-a dat pe faleza orașului, în parcul 1 Mai. Două condiții de participare au avut copiii: să vină însoțiți de unul dintre părinti (sau de tutore) și să aibă obligatoriu o cască de protecție.

Părinți și copii laolaltă, au umplut scuarul de iarbă din zonă startului, ca să-și înscrie prichindeii în concurs.

În mulțime am intâlnit-o și pe Luminița Vlădescu, viceprimarul orașului Medgidia .

“În fiecare săptămâna, în Medgidia organizăm concursuri inedite pentru orașul nostru; după Festivalul de Dans de sâmbăta trecută, sâmbăta aceasta – alături de Clubul BILAL din Constanța – ne-am hotărât să organizăm acest eveniment pentru copii și tineri cuprinși între 5 și 16 ani. Ne dorim să organizăm un alt eveniment și pentru ținerii de la 20 la 50 de ani și sperăm să reușim, tocmai că să promovăm mișcarea și în special sportul acesta pe bicicletă care mi se pare extrem de necesar pentru toți oamenii” ne-a spus viceprimarul Medgidiei.

Mersul pe bicicletă nu necesită un efort considerabil, iar beneficiile sunt multiple.

La această vârstă, copiii învață să își coordoneze mișcările între mâini și picioare, iar bicicleta este cel mai potrivit instrument care le vine în ajutor. Acum își dezvoltă vederea periferică, echilibrul, capacitatea de coordonare și orientare în spațiu și învață să se ferească de obstacole.

 “Băiețelul meu are 7 ani și sunt foarte mândră de el că și-a făcut curaj să vina să participe la acest prim concurs de ciclism din Medgidia. Are bicicletă de un an și se tot străduiește să învețe. A venit la competiția asta să-și demonstreze că știe să meargă pe bicicletă iar noi îl susținem că să facă multă mișcare” ne spune Andreea, o mamică, în timp ce-l echipează pe micuț. 

Un tătic se apropie de noi : “fetiță mea are 7 ani și e prima oară când participă la un concurs. Are bicicletă de 3 ani și în fiecare zi iese cu ea pe-afară. O lăsăm să facă sport, e un lucru binevenit pentru orice copil” 

Mersul cu bicicleta este ideal pentru fiecare copil. Tonifică multe grupe de mușchi, fortifică plămânii și ajută inimă să fie mai puternică. Pentru că este un sport care se desfășoară în aer liber, ciclismul este foarte benefic pentru organism, datorită interacționării directe cu natura. Ăsta pare să fie și obiectivul pe termen lung urmărit de municipalitatea din Medgidia.

“Vrem să readucem în viață noastră mișcarea în aer liber cu un mijloc de locomoție simplu și ușor de procurat de către fiecare dintre noi. Sunt împotriva sedentarismului mai ales că, din ce în ce mai mult, nu ne mai preocupa viața în aer liber” ne-a declarat viceprimarița Medgidiei, Luminița Vlădescu. 

La final va mai spunem că ciclismul nu este recomandat copiiilor care au probleme cu spatele sau cu genunchii. Iar dacă vreți că prichindelul dumneavostră să învețe să meargă pe bicicletă, echipați-l corespunzător. Puneți-i o cască, mănuși, apărători la genunchi și coate, încălțări și echipament adecvat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*