Chițac și Ovanesian, criticați dur de PSD Constanța: „Proiecte pe genunchi, cu iz penal”

Primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu. Colaj foto: PSD Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și city managerul orașului, Felicia Ovanesian au fost criticați dur de către reprezentanții PSD Constanța, cei doi fiind acuzați că ar întocmi proiecte cu iz penal, cu trimitere către anunțata construire a unor cartiere rezidențiale, respectiv împrumutul de 20 de milioane de euro pe care Primăria vrea să îl facă la BERD.

Social-democrații constănțeni spun că, datorită implicării și solicitărilor grupului consilierilor locali ai partidului, au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța proiectele de hotărâre care vizau concesionarea piețelor, cât și retragerea dreptului de folosință a spațiilor Uniunii Artiștilor Plastici.

„Că tot ne întrebam, amar, <<Ce mai urmează?>>, primarul a inițiat în ședința Consiliului Local un proiect de hotărâre halucinant, mai ales că are sprijinul Feliciei Ovanesian, care se presupune că are cunoștințe juridice. Proiectul nr. 2, <<Etapizarea realizării investițiilor aferente construirii cartierelor rezidențiale cu locuințe de orice fel, mai puțin individuale>> este o absurditate care încălcă legea. Investitorii nu vor mai putea obține autorizațiile de construire decât după ce au autorizațiile pentru utilități. Un nonsens, având în vedere că unele avize se eliberează chiar în baza autorizației de construire”, susțin reprezentanții PSD Constanța.

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

„Este un abuz care va bloca procedura de autorizare și va încălca drepturile proprietarilor. Ca să dai un aviz tehnic de racordare la curent electric, operatorul de utilități are nevoie de o estimare a capacității de consum. Care se face în baza autorizației de construire, în funcție de numărul unităților locative ce vor fi construite”, a spus Răsăuțeanu.

El a fost contrazis de Vergil Chițac, care a aruncat responsabilitatea în curtea Prefecturii.

„Dacă Instituția Prefectului va considera că există dubii de legalitate, ne va notifica și atunci putem să rediscutăm într-o nouă ședință”, a spus primarul Constanței, iar proiectul de hotărâre a fost adoptat.

Reprezentanții PSD Constanța susțin că seria proiectelor „cu iz penal” propuse spre adoptare a continuat cu cel privind împrumutul de 20 de milioane de euro pe care Primăria vrea să îl facă la BERD. Astfel, liderul consilierilor PSD a atras atenția că există erori colosale în proiectul privind împrumutul de 20 de milioane de euro pe care Primăria vrea să îl facă la BERD și pe care constănțenii îl vor plăti. Proiectul presupune reconstrucția completă a bulevardelor, inclusiv prin realizarea unor parcări, străzilor și a parcurilor, înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri. Însă, conform PSD, defalcarea costurilor investiției cuprinde doar înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri, dar nu se pomenește nicăieri de reconstrucția completă a bulevardelor, a străzilor și a parcurilor.

„I-am solicitat primarului să reanalizeze proiectul astfel încât să începem modernizarea iluminatului public în zona de blocuri din cartierele Poarta 6, Abator, CET, Tomis Nord, Faleză Nord etc, unde iluminatul stradal lasă de dorit. Nu a acceptat. Prețurile estimate pe metrul pătrat sunt exagerate, iar în realitate cele 20 milioane de euro nu vor ajunge niciodată pentru construcția parcărilor asumate prin proiect”, a explicat Costin Răsăuțeanu

Grupul PSD susține că va vota întotdeauna proiecte gândite serios, în interesul constănțeanului și, bineînțeles, proiectele care respectă legea.

„Nu putem decât să concluzionăm că avem de-a face cu om pus cu sila primar, care nu mai știe ce să facă, doar-doar s-o prinde careva și l-o izbăvi de cazne. Ne lasă senzația celui care, încolțit, strigă <<țineți-mă, că-l omor!>>. Doar că adversarul e nimeni alta decât iubita noastră Constanța”, au mai spus social-democrații constănțeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*