CFR SA a lansat licitațiile pentru modernizarea haltelor Neptun și Costinești Tabără, finanțare prin Programul Transporturi

Halta Neptun. FOTO CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că au fost lansate licitațiile pentru modernizarea clădirilor de călători din haltele Neptun și Costinești Tabără, investiții în valoare totală estimată de 33.498.819,94 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027.

Licitațiile publice vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a celor 2 clădiri de călători din haltele Neptun și Costinești Tabără, valoarea estimată pentru fiecare stație CF fiind următoare:

► Neptun (Hc)

Valoare estimată: 18.213.251,82 lei fără TVA

Termen deschidere oferte: 27.11.2023, ora 15.00

► Costinești Tabără (Hc)

Valoare estimată: 15.285.568,12 lei, fără TVA

Termen deschidere oferte: 27.11.2023, ora 15.00

Sursa de finanțare pentru modernizarea celor 3 stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor fiind de 12 de luni, pentru fiecare contract.

Modernizarea clădirilor din cele două halte de călători Neptun Și Costinești Tabără include următoarele lucrări:

→ clădiri noi de călători

→ peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități

→ sistematizarea accesului la peroane

→ amenajarea trecerilor la nivel

→ garduri de protecție în zona liniilor

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație

→ sistem de supraveghere video

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*