Cetățeni sirieni, depistați ascunși pe osia unui automarfar în punctul de frontieră Ostrov

PTF Ostrov, județul Constanța. FOTO Poliția de Frontieră

Doi cetățeni din Siria, care încercau să intre ilegal în România ascunși sub osia unui automarfar, au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Ostrov.

Potrivit Gărzii de Coastă, în Punctul de Frontieră de la Ostrov s-a prezentat pentru a intra în țară, la sfârșitul săptămânii trecute, un cetățean turc, la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în Romania. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire materiale de construcții din Turcia pentru o societate din România. În urma controlului efectuat de către asupra ansamblul rutier polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși sub osia remorcii, doi bărbați fără documente de identitate asupra lor.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul punctului, unde s-a stabilit că cei doi sunt cetățeni din Siria, în vârstă de 44, respectiv 22 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, aceștia au mai declarat că au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, cetățenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*