Cetățeni români, prinși în flagrant de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce transportau migranți ilegali

Doi români, prinși în flagrant în timp ce transportau opt sirieni, migranți ilegali

Polițiștii de frontieră constănțeni au prins în flagrant doi români în timp ce transportau opt cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră constănțeni au declanșat sâmbătă, 3 iulie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

„Astfel, în jurul orei 18.30, în apropierea localității Independența, județul Constanța, în urma supravegherii zonei, polițiștii de frontieră au observat doi cetățeni români, care urcau mai multe persoane, ascunse inițial în vegetația de pe marginea drumului, în cele două autoturisme pe care le conduceau. La scurt timp, lucrătorii noștri au oprit cele două vehicule, constatând că persoanele transportate, cinci bărbați și trei femei, nu sunt cetățeni români și nu își justifică prezența. Cele zece persoane, șoferii și cei opt cetățeni străini, au fost conduși la sediul poliției de frontieră pentru cercetări”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei opt sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 și 25 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Cetățenii străini au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, iar autoritățile române efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*