Cetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, a fost arestat preventiv de către polițiștii de frontieră constănțeni, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat

Cetățeanul libian a trecut ilegal frontiera. FOTO Arhiva CTNews

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetățean rus, care transporta cu un autoturism un conațional căutat de autoritățile din Rusia. Pe numele cetățeanului rus, căutat de autorități, instanța a admis, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat o acțiune în apropierea frontierei de stat în urma căreia au identificat și oprit în trafic, pe comunicația Ostrov – Esechioi, un autoturism înmatriculat în Federația Rusă, condus de o femeie, cetăţean rus, S.O. în vârstă de 52 de ani. Alături de aceasta se mai afla un bărbat ce nu vorbea limba română şi care nu își justifica scopul călătoriei.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că pasagerul este tot cetățean rus, S.E. în vârstă de 52 de ani, iar pe numele său este emis, de către autoritățile din Federația Rusă, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, în urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul a trecut granița din Bulgaria în România, pe jos, pe la “frontiera verde”, iar ulterior a fost preluat de S.O., care efectuase formalitățile de control în baza documentelor personale, valabile.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul rus S.E. și trafic de migranți pentru conducătoarea autoturismului.

Totodată, pe numele cetățeanului rus, căutat de autorități, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pe numele femeii s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*