Cetățean libian, prins cu ajutorul aparaturii cu termoviziune în timp ce încerca să intre ilegal în țară

Polițiștii de frontieră supraveghează granița. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră constănțeni au depistat, cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte cu termoviziune, în apropierea frontierei de stat, un cetățean libian care a încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

Potrivit Gărzii de Coastă, marți dimineață, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au observat, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării, spre localitatea Darabani.

Poliţiştii de frontieră au acționat imediat și l-au reținut pe suspect, care a fost condus la sediul PF pentru cercetări.

„În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul este un cetățean libian, în vârstă de 43 de ani. Acesta a declarat că intenţiona să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul libian urmând să fie predat, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontiera din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*