Cetatea Capidava, tot mai aproape de deschidere. Remus Negoi, senator USR PLUS: “Va fi vizitată așa cum ar trebui să se viziteze toate monumentele Limes”

Cetatea Capidava. FOTO Facebook Remus Negoi

Senatorul USR PLUS, Remus Negoi, spune că Cetatea Capidava este tot mai aproape de deschidere, iar atunci când va fi redată circuitului turistic „va fi vizitată așa cum ar trebui să se viziteze toate monumentele Limes”.

Remus Negoi a vizitat recent Cetatea Capidava, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu şi cu consilierul județean, Carmen Dumitrescu.

„Cetatea este situată pe malul drept al Dunării, la jumătatea distanței dintre Hârșova și Cernavodă. Aceasta face parte din seria de castre și fortificații ridicate în timpul Împăratului Traian, la începutul secolului al II-lea, în cadrul măsurilor de organizare a limes-ului dunărean”, spune senatorul USR PLUS.

Vizita la Cetatea Capidava. FOTO Facebook Remus Negoi

El precizează că, în afara controverselor legate de finanțare şi de modul în care a fost reabilitată, Cetatea Capidava, aflată pe lista indicativă UNESCO, reprezintă un exemplu de bune practici.

„Pe lângă faptul că a fost restaurat, monumentul va intra, în următoarea perioadă, în circuitul turistic. Cetatea va putea fi vizitată, așa cum ar trebui să se întâmple cu toate monumentele Limes. Fortificațiile din linia de apărare romană trebuie reabilitate şi apoi expuse publicului. Județul Constanţa este o zonă cu multe obiective culturale şi istorice care trebuie redate publicului pentru a putea respira istoria noastră”, a explicat Remus Negoi.

Senatorul USR PLUS, Remus Negoi este membru în membru în Comisia de Cultura și Media a Senatului, precum și în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților şi Senatului pentru relația cu UNESCO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*