CERONAV a câștigat două proiecte cu finanțare europeană

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV va derula, ca lider de proiect, începând cu 1 ianuarie 2017, două noi proiecte cu finanțare europeană pe programul transnațional Dunărea.

„Aprobarea proiectelor Danube SKILLS și Green Danube, dintr-un număr total de 576 de propuneri depuse în mai 2016 pe primul apel de proiecte al programului Dunărea, consacră  CERONAV ca lider în domeniul managementului proiectelor europene. CERONAV este singura instituție din România căreia i s-au aprobat două proiecte ce vor asigura atingerea unor obiective de importanță strategică pentru macroregiunea Dunării”, a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Director General CERONAV.

Proiectul Danube SKILLS urmărește implementarea noii Directive Europene privind recunoașterea calificărilor în sectorul navigației pe ape interioare și integrarea navigaţiei pe Dunăre în soluţii moderne de transport, care să conducă la reducerea costurilor şi a impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Proiectul Green Danube își propune să răspundă unor probleme specifice reducerii emisiilor poluante provocate de transportul pe ape interioare prin utilizarea de tehnologii inovative, elaborarea unui plan transnațional de acțiune pentru întreaga regiune a Dunării și sensibilizarea publicului larg cu privire la necesitatea protecției mediului în sectorul navigabil al Dunării și zonele riverane.

Cu parteneriate de 22, respectiv 16 parteneri din 8 țări (Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croația, Serbia și România), proiectele Danube SKILLS și Green Danube au un buget total estimat de aproximativ 4 milioane euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*