Ceremoniile organizate la Mănăstirea „Peștera Sf. Apostol Andrei” vor fi vegheate de jandarmii Grupării Mobile

Ceremoniile organizate la Mănăstirea „Peștera Sf. Apostol Andrei” vor fi vegheate de jandarmi. FOTO GMJ Constanța

La Mănăstirea „Peștera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin va avea loc, în perioada 29 – 30 noiembrie, ceremonialul religios desfășurat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor și creștinătorul Dobrogei.

La aceasta acțiune se estimează participarea unui număr mare de credincioși din județul Constanța și din județele limitrofe. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, alți invitați BOR. Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, la această manifestare vor participa jandarmi din cadrul Grupării Mobile „TOMIS” Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean Constanța.

Echipe de dialog aparținând Jandarmeriei, împreună cu preoți și voluntari, vor îndruma permanent participanții la eveniment și îi vor sprijini în rezolvarea solicitărilor îndreptățite ale acestora. Au fost stabilite trasee pentru deplasarea pelerinilor către racla cu sfintele moaște și au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mânăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului religios, adresăm rugămintea tuturor persoanelor participante să respecte următoarele:

  • Adoptarea unei atitudini răbdătoare și pașnice, adecvată locului în care se desfășoară manifestarea religioasă, pe toată durata acesteia;
  • Respectarea indicațiilor jandarmilor și regulilor organizatorilor;
  • În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere;
  • Obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane, pe toată perioada evenimentului, în toate spațiile închise, precum și în cele deschise;
  • Totodată este obligatorie păstrarea unei distanțe minime de siguranță între credincioși, stabilită potrivit Ordinului nr.685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase, cu modificările și completările ulterioare. Prin grija personalului clerical sau prin persoane special desemnate de acesta, la locul evenimentului se va proceda la efectuarea unui triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Vă reamintim că, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.1183 din 08 noiembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se interzice efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, potrivit reglementărilor în vigoare, în scopul participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfășoară aceste activități. (Art.4, pct.3 din Anexa nr.3- Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*