Centrul Județean de Excelență din Constanța va începe pregătirea elevilor în mediul online

Centrul Județean de Excelență din Constanța va începe pregătirea elevilor în mediul online. FOTO cu rol ilustrativ

Centrul Județean de Excelență prelungește perioada de înscriere, pe baza completării formularului on-line, până la data de 21 octombrie, ora 12.00, anunță Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Prin urmare, elevii din învățământul gimnazial și liceal mai au timp să se înscrie la selecția pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență, din Constanța, pentru limba și literatura română, matematică, fizică (gimnaziu și liceu), chimie, biologie (doar liceu – clasele IX-XI), limba engleză (nivel FCE/CAE – a VII-a – a IX-a și nivel CAE/CPE – a IX-a – a XII).

Luând în considerare creșterea accelerată a ratei de incidență în ceea ce privește infectarea cu virusul SARS-CoV-2 de la nivelul județului Constanța, dar și de la nivel național și faptul că elevii ce vor participa la cursuri vor proveni din unități școlare diferite, ceea ce va îngreuna foarte mult o monitorizare adecvată a stării lor de sănătate, conducerea Centrului Județean de Excelență, după consultarea cadrelor didactice care vor susține cursurile în această instituție, a hotărât ca orele de pregătire de la grupele de performanță să se desfășoare, din data de 30 octombrie, data începerii cursurilor, în mediul on-line.

De asemenea, testul de evaluare a nivelului cognitiv la disciplina la care se dorește participarea la pregătire nu se va mai susține, așa cum era programat pentru data de 23 octombrie 2021, în format fizic. Recomandarea încărcată în formularul de înscriere va reprezenta un instrument de selecție pentru acest an școlar. Diplomele care atestă participarea/ obținerea de premii sau de mențiuni la olimpiadele școlare aprobate de Ministerul Educației pentru disciplina la care se candidează înseamnă un punct în plus pentru cel care participă la înscriere. Dacă numărul elevilor înscriși la o disciplină și pe un nivel de studiu depășește cu mult numărul de elevi considerat optim pentru desfășurarea orelor de pregătire chiar și în mediul on-line, se va susține o testare on-line care va fi anunțată de către profesorul grupei în prima întâlnire on-line din data de 30 octombrie.

„Ne bucurăm că, deși traversăm vremuri ce ne pun la încercare, le putem oferi elevilor dornici de performanță înaltă contextul potrivit pentru o educație de calitate”, a afirmat Cristina Popa, directorul Centrului Județean de Excelență.

Absențele nemotivate de la cursuri și neimplicarea în activitate la disciplina aleasă vor conduce la eliminarea din cadrul grupei de pregătire, pe tot parcursul anului școlar.

Reamintim că formularul on-line poate fi completat o singură dată de fiecare candidat și va putea fi accesat printr-un link postat pe forumul Inspectoratului Școlar Județean, din Constanța, la secțiunea Centrului Județean de Excelență. Cererea și modelul de recomandare se vor putea descărca din aceeași secțiune a Forumului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*