UPDATE FOTO 55 de mașini implicate, în 4 accidente în lanț, pe Autostrada Soarelui. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. A fost activat Planul Roșu

UPDATE 3 – ora 10.00

Ultimele informații de la fața locului arată că în accidentul rutier au fost implicate 55 de autoturisme, în patru zone de carambol, cu un total de 155 de persoane. Dintre acestea, 16 victime, între care cinci copii, au fost transportate la spital. Alte opt persoane au fost asistate la fața locului.

Traficul rutier a fost reluat pe banda a doua de mers către Constanța, dar numai pentru autoturismele rămase blocate pe Autostrada. Pentru restul mașinilor care vin dinspre București, traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, Cernavodă – DN 22C Cernavodă -Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomerația produsă pe autostrada A2 București -Constanța, șoferilor și se recomandă și ruta alternativa București – DN3 – Constanța.

Începând cu ora 10.30 se dezactivează Planul Roșu de intervenție.

UPDATE 2 – ora 9.31

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, ultimele informații de la fața locului arată că în accidentul rutier au fost implicate 52 de autoturisme, în patru zone de carambol, cu un total de 146 de persoane.

UPDATE 1

În urma accidentului au fost înregistrate până în prezent 17 victime, dintre care cinci minori. Toate au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital.

Au fost numărate până acum 40 de autovehicule implicate în carambolul rutier de pe A2.

Informația inițială: Cel puțin 20 de autoturisme au fost implicate, vineri, 16 iulie, într-un accident în lanț pe Autostrada Soarelui, în zona municipiului Medgidia. A fost activat Planul Roșu, fiind trimise în zonă ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral.

Potrivit primelor informații, mai multe persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme pe mai mult de trei kilometri. Sunt alocate echipaje de la ISU Constanța, ISU București, ISU Ialomița și ISU Călărași.

Până în prezent un pacient în vârstă de 15 ani, plus doi copii și un adult, au fost preluați de ambulanțe pentru a fi transportați la spital. De asemenea, cadre medicale oferă îngrijiri medicale unei persoane inconștiente.

Traficul rutier a fost deviat pe DN 22C. Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor prezenți pe traseu pentru fluidizarea circulației, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depășirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Inainte de autostrada, se spunea ca pe drumurile nationale e periculos si ca asta e de fapt problema.

    Acum avem autostrada, si cu toate astea, 55 de imbecili au reusit sa se loveasca. Acum cine mai e de vina ?

    Abia a inceput vara..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*