Cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina sosește în portul Agigea

Portul Constanța. FOTO: CNAPM SA

Cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenție, medicamente și rații alimentare, va sosi printr-un transport maritim, marți, 4 octombrie, în portul Constanța Sud – Agigea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, după sosirea în România bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franței din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainean al Sănătății, dar și orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc și o ceremonie în prezența ministrului francez pentru Europa și afaceri externe, Catherine Colonna.

Ajutoarele constau în:

  • 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv opt motomarine semirigide;
  • 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);
  • 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
  • 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;
  • cinci generatoare, materiale de construcție și prelate;
  • peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operațiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operațiune nava sa „Aknoul”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*