Cei doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Petromidia, transferați în Germania cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

Avion de tip SPARTAN. FOTO Adrian Boioglu

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Potrivit MApN, echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, 5 iulie, în jurul orei 11.00.

Reprezentanți ai Rompetrol au anunțat încă de duminică, 4 august, transferul celor doi angajați ai Rafinăriei Petromidia la o unitate sanitară din străinătate.

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca către o clinică de specialitate din străinătate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, starea celor doi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35 la sută din suprafața corpului. În această dimineață (duminică, 04 iulie – n.r.) s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer”, a transmis, într-un comunicat de presă, departamentul de Comunicare și Relații Publice al KMG International, deținătoare Petromidia.

Aceștia au precizat că toate costurile de spitalizare vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International, „până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*