Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului „Rodul Pământului“ din comuna Cumpăna se ține în zilele de 23-24 septembrie

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna vă invită să participați la cea de-a XV-a ediție a Festivalului ”Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna”, eveniment dedicat pământului, gastronomiei, bogăției etnografice și folclorice.

Evenimentul se va desfășura în comuna Cumpăna, în perioada 23-24 septembrie, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv ”Victoria” Cumpăna, începând cu ora 10:00, unde oaspeți vor fi producătorii agricoli și gospodinele din Cumpăna, dar și gospodari din țară veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie și la lucrul câmpului.

În cadrul evenimentului vor avea loc: parada portului popular, ateliere de gastronomie aplicată, prezentarea de rețete inedite, realizarea celei mai mari plăcinte dobrogene, unde vor participa peste 10.000 de spectatori. Standurile cu produse tradiționale și materiale de prezentare turistică și populară, alături de expozițiile de animale și păsări, vor transpune publicul în obiceiurile tuturor zonelor etnografice ale ţării.

Pe stadionul din localitate, vor avea loc spectacole de muzică și dansuri folclorice, concursuri, premieri ale celor mai buni gospodari din Cumpăna și multe alte surprize. Totodată, vizitatorii îşi vor putea aproviziona cămările cu legume și fructe de toamnă, comercializate la preț de producător. Cele două zile dedicate cinstirii pământului și gospodarilor vor debuta sâmbătă, 23 septembrie 2017, cu parada portului popular românesc și se vor încheia duminică, 24 septembrie 2017, cu un foc de artificii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*