Cea de-a XIX-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2023, se apropie de start

Primăria Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 17-25 august 2023, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XIX-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.
Având drept principal scop îmbogățirea patrimoniului cultural local,  evenimentul aduce laolaltă talentați artiști plastici locali dar și din diverse colțuri ale lumii, pentru a reda în lucrările lor frumusețea tărâmurilor românești.
Evenimentul debutează joi, 17 august 2023, ora 10.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, printr-o conferință de presă în cadrul căreia pictorii vor întâlni reprezentanți ai administrației publice locale, ai presei județene și iubitorii de artă din municipiu.
Artiștii plastici prezenți în acest an la tabăra de pictură sunt următorii:
România: Adina Dogaru, Mircea Costea, Anda Tănasă, Eusebio Spînu, Dan Ion Cîrjoi, Gabriela Luca, Ioana Lavinia Streinu;
Republica Turcia: Mihriban Mirap, Bahri Genc și Kenan Ozgur;
Iraq: Fatimah Adil Jumaah Jumaah și Faten Farooq Mhmood Al Obaidi;
Republica Moldova: Olesea Enachi;
Rusia: Olga Getmanova;
Cipru de Nord: Feridun Isiman.
Programul artiștilor plastici va include o excursie de documentare pe vechi tărâmuri românești, urmată de realizarea unor lucrări pe pânză prin care să promoveze frumusețea zonei dobrogene.
Pasionații de artă din zonă sunt invitați să viziteze pictorii în atelierul de creație din incinta Hotelului „Stadion”, et.3, în perioada 21-23 august 2023, interval orar 10.00-18.00.
Experiența artistică a talentaților pictori va culmina joi, 24 august 2023, ora 16.00, în cadrul unui vernisaj deschis publicului larg, care se va desfășura în foaierul Cercului Militar Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*