Căști audio contrafăcute, de 70.000 de lei, depistate într-un container în Portul Constanța

Căști audio contrafăcute, de 70.000 de lei, depistate într-un container în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și inspectori vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța din China, 460 de căști audio, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a controlat un container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, încărcat cu căști audio, ce avea ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova.

În urma verificărilor, în interiorul containerului au fost descoperite 460 de căști audio ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse care erau însă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 70.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*