Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge pe litoral

Caravana SMURD
Caravana SMURD

Caravana SMURD „Fii pregătit!” va ajunge pe litoral în perioada 6 – 11 august, în intervalul orar 10:00-18:00 și va fi amplasată în zonele cele mai frecventate de turiștii aflați la malul mării.

Pe data de 6 și 7 august, Caravana va fi în Piațeta Perla, din stațiunea Mamaia unde, timp de două zile, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

În zilele de 8 și 9 august, Caravana va ajunge pe plaja dintre stațiunile Saturn și Venus, iar pe 10 și 11 august, va fi la Mangalia, în portul turistic.

Cursurile oferite vor include şi prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — cât și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu echipamente medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*