Căpitanul unui pescador aflat în Portul Tomis a ascuns peste 200 kg de calcan la un control al Poliției de Frontieră

Peste 200 kilograme de calcan au fost ascunse sub puntea pescadorului. FOTO Poliția de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, la bordul unui pescador sub pavilion România, cantitatea de 231 kg de pește, specia calcan, neraportată în documente de comandantul navei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța, au efectuat în cursul zilei de 14 februarie, controlul specific asupra unei nave tip pescador, sub pavilion România, în Portul Tomis.

În urma verificării documentelor, s-a constatat faptul că exista o cantitate declarată de 60 kg de pește din specia calcan, ce se afla în lădițe pe puntea pescadorului, conform jurnalului de pescuit.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra navei, a mai fost descoperită, ascunsă într-o magazie aflată sub punte, cantitatea de 231 kg peşte, din specia calcan, în stare proaspătă, neraportată de către comandantul navei, cetățean român în vârstă de 51 de ani.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul ilegal și pescuitul neraportat al calcanului, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*