Campanie de sterilizare gratuită pentru animalele de rasă comună în Eforie

Campanie sterilizare. FOTO Primăria Constanța

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Eforie, va desfășura și anul acesta o campanie de sterilizare gratuită în stațiune, pentru a sprijini comunitatea locală în gestionarea umană a suprapopulației de câini și pisic de rasă comună.

„Ne bucurăm că tot mai multe dintre autoritățile din regiunea de sud-est a țării au decis asupra unui plan de măsuri uman și sustenabil în gestionarea situașiei câinilor și pisicilor de rasă comună. Au înțeles că sterilizarea este singura modalitate prin care putem ține sub control această situație, într-un mod eficient și empatic. Totodată, observăm că numărul de cetățeni interesați și implicați în bunăstarea animalelor este în continuă creștere. Cei care au și promovează un comportament responsabil sunt din ce în ce mai mulți și asta ne dă încredere în viitor și ne motivează și mai mult activitatea”, spune președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Campania se adresează doar câinilor și pisicilor de rasă comună din Eforie și se desfășoară în perioada 07 – 17 septembrie. Cei interesați sunt rugați să se programeze, printr-un apel la numărul de telefon 0754/800.630, începând cu data de 07 septembrie.

Sterilizarea în masă reprezintă singura abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. De asemenea, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se poate amenda cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*