Campanie de informare a credincioșilor musulmani din județul Constanța cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19

Semnul credincioșilor musulmani - semiluna. FOTO Cătălin SCHIPOR

Muftiatul Cultului Musulman din România organizează o campanie de informare a enoriașilor cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19.

Acțiunea va începe vineri, 11 iunie, la Geamia „Hunchiar”, urmând să continue apoi și la alte lăcașuri de cult musulman din județul Constanța. Campania constă în întâlniri pe care enoriașii le vor avea cu medici înainte de slujbele de vineri, prilej cu care cei interesați pot obține informații legate de procesul de vaccinare chiar de la specialiști.

„Ne dorim ca enoriașii noștri să fie informați din surse oficiale, astfel că am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică și am decis să organizăm aceste întâlniri vinerea la lăcașurile de cult, înainte de începerea slujbei. Considerăm că este nevoie de această campanie. Este important ca noi toți să fim în siguranță pe termen lung și pentru acest lucru trebuie să ne imunizăm în număr cât mai mare, cu atât mai mult cu cât autoritățile implementează tot mai multe măsuri de relaxare, iar zona noastră se va aglomera tot mai mult în scurt timp ca urmare a deschiderii sezonului estival. Faptul că în prezent numărul cazurilor a scăzut considerabil nu înseamnă că pandemia a fost eradicată, așa cum ne avertizează și specialiștii care ne îndeamnă în continuare la o atitudine responsabilă. Sper ca acest demers al nostru să fie primit de enoriași cu responsabilitate și toți cei prezenți la aceste întâlniri să transmită la rândul lor mesajele specialiștilor în comunitățile de unde vin”, a declarat Muurat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*